Tchaj-ťi čchi-kung

Připravili jsme pro vás kurz
Základy tajči a tajči čchi-kung
TAICHI CHI KUNG - TAIJI QI GONG.

Tato speciální lekce je zaměřena na praktické metody, jak posunout své cvičení tajči od vnějších pohybů ve stylu "pomalého tance" ke skutečnému vnitřnímu umění. Cvičení nevyžaduje velký prostor, stačí přibližně 1m2, ani speciální pomůcky, ani předchozí zkušenosti. Nejedná se o sestavu a není náročné na paměť. Je proto vhodné pro začátečníky stejně jako pro pokročilé. Cvičení podporuje zdraví, sílu, rovnováhu, uvolnění a vnitřní oběh. 

Během lekce si mimo jiné vyzkoušíme tři různé metody nácviku "postoje sloupu" čan-čuang. Povíme si o deseti pravidlech a devíti principech, vysvětlíme si symboliku zvířat atd. Hlavním cílem cvičení je uvolnění celého těla za účelem přirozeného zprůchodnění drah. Hluboká relaxace na všech úrovních, soustředění, zlepšení vnímání vnitřní struktury...

Cvičení je nezbytné pro porozumění pravé podstatě tajči. Bez zvládnutí tohoto cvičení není vaše sestava tajči skutečné tajči, ale pouhá "pohybová" příprava.

Výuku povede š'-fu Roman Steiger.

KDY: v neděli 15. 1. 2023 od 14 do 18 hod.
KDE: tělocvična při DDM Masarykova 70, Teplice
CENA:  900,- Kč (členové klubu mají slevu dle aktuálního cenníku)
S SEBOU: Volné, teplé sportovní oblečení a přezuvky, teplý nápoj ...

Přihlášky posílejte na adresu taiji@email.cz, nejpozději do 10. 1. 2023, stačí pouze napsat "hlásím se" + vaše jméno a klub (město). Děkuji.

Termíny víkendových kurzů a speciálních lekcí, případně jejich naplněnost najdete v přehledné tabulce ZDE.


 

Česká asociace taijiquan

Vytvořeno službou Webnode